Kolačići nam pomažu pružanje boljeg korisničkog iskustva. Pročitajte više na: Pravne napomene. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.

CITY FRIENDProdukt dizajn / idejno i izvedbeno rješenje

City Friend - info stupovi gradskog autobusnog prijevoza  

Informativni stupovi za lokalne autobusne linije dizajnirani su kao potpuno novi proizvod u okviru šire reorganizacije korištenja javnog prijevoza u gradu Šibeniku. Stupovi koriste tehnologiju e-papira niskoenergetske arhitekture, troše minimalno energije te sprječavaju dodatno svjetlosno zagađenje. Korisniku su visinom prilagođeni, sigurni i jednostavni za korištenje.
S obzirom na vizualno zahtjevne i delikatne pozicije za postavljanje stupova izveden je prepoznatljiv prijateljski oblik, minimalnih mogućih dimenzija, kao odgovor na urbani kaos koji se oko njih odvija.
Proces osmišljavanja utilitarnog objekta koji je trebao napraviti iskorak u ovom području dizajna rezultirao je produktom koji pomiče granice. Uključeni su neočekivani elementi – ornamenti visoke kulture (s keramičkih posuda danilske kulture, 5500 – 4900 BC). Grafički elementi predstavljaju novu vizualnu interpretaciju jedinstvenih geometrijskih ukrasa koji su na ovaj način iz muzeja izneseni u javni prostor. Informativni stupovi su se upotrebom materijala i novih tehnologija uključili u framework branda – Šibenika kao zelenog grada, grada inovacije i promišljenog dizajna.
Naručitelj: Grad Šibenik, Upravni odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj (fotografije: Mobilisis d.o.o.; Mirsad Mešinović)